Campionat del món d’escacs: l’últim que estiri la cadena

El que s’està veient aquests dos últims dies al campionat del món d’escacs és patètic amb ganes.

Ahir se sabia la notícia de que el representant de Topalov, en nom de l’equip que representa, denunciava que unes gravacions de les sales de descans dels jugadors revelaven que Kramnik anava al lavabo de la seva sala de descans més de 50 vegades per partida, donant a entendre que fóra possible que el jugador rus estigués rebent alguna mena d’ajut extern durant la competició.

El comité de competició ha determinat que els lavabos de les sales de descans es tenquessin i s’obrís un nou lavabo comú per tots dos jugadors. El representant de Kramnik ha emès un comunicat negant qualsevol acusació de trampes i ha demanat al president de la FIDE que destuteixi al comité d’apelació per ser clarament favorable al jugador búlgar. Avui s’havia de jugar la cinquena partida i ha començat amb retràs. Topalov s’ha presentat però no així Kramnik, que ha esperat a que li obrissin el lavabo de la seva sala de descans com a condició prèvia per començar la partida. Òbviament ningú li ha obert el lavabo i ha perdut per temps. Més comunicats han aparegut, l’últim fa uns minuts on el president de la FIDE instava a Kramnik a seguir jugant pel bé dels escacs i de la competició. I és possible que mentres he estat escrivint aquest blog hagin aparegut més comunicats al respecte.

I la història continua… es pot seguir tot des de les webs de chessbase i la web del campionat, i també des de el blog de la Susan Polgar, molt actualitzat.

http://www.chessbase.com/espanola/index.asp
http://www.worldchess2006.com/main.asp?cat=0
http://www.susanpolgar.blogspot.com

Un espectacle lamentable… el qui surt perdent més en tot plegat són els escacs. Si el campionat acaba així tant se val si es declara guanyador a Topalov o no, el títol no tindrà cap mena de valor i s’haurà tornat a fer el ridícul. Jo pensava que aquest tipus de polèmiques formaven part del passat però veig que anava totalment errat.

Mirem-ho pel costat bo: amb tot aquest merder és possible que parlin del campionat a la televisió. Algo és algo. 🙁

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.