Chess Sudoku

Voltant per la xarxa de vegades et trobes amb sorpreses inesperades, coses que a la gent se li acudeix i que resulten ser invencions molt originals. Com la del post d’avui: un sudoku escaquístic.

El problema és: a cada regió, fila i columna ha d’haver els nºs del 1 al 8 sense repetir-se i una peça d’escacs, amb la limitació que la peça ha de cobrir 8 caselles que tinguin els nºs del 1 al 8 (també, sense repetir-se), i que les peces entre elles no es poden atacar.

Això és el que he interpretat llegint la pàgina on ho he trobat. Si un comença a pensar-hi, s’adona que:

 • Peons no pot haver-n’hi, ja que dominen només dos caselles.
 • Si hi ha cavalls ha de ser en la part central (si el sudoku fos un escaquer amb columnes i files, vol dir que a les columnes "a", "b", "h" i "i" no pot haver-hi cavalls, ni tampoc a les files 1,2,8 i 9, en aquests casos el cavall no dominaria vuit caselles degut a la proximitat amb la cantonada de l’escaquer).
 • Ni dames ni torres estan permeses, ja que controlen més de 8 caselles, fiquis on les fiquis.
 • Els àlfils, si n’hi han, han d’estar als laterals (és l’únic lloc on, tal li fa a quina casella es trobi del lateral, domina 8 caselles).

Segons l’autor d’aquest sudoku, sosté que hi ha d’haver com a mínim 3 àlfils i 2 reis. No diu res de les altres peces que falten. Hi ha un parell de chess-sudokus més en el link que incloc al principi.

En fi… algú s’atreveix a sol.lucionar-lo??

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Chess Sudoku

 1. Matgala diu:

  Me l’apunto 🙂

  Mira que en faig, de Sudokus, i encara no havia vist cap sudoku amb peces d’escacs. I això que n’he fet de bastantes variants…

  Miraré a veure si me’n surto 🙂

Els comentaris estan tancats.